Înaintea turneului, Federaţia Argentiniană de Fotbal (AFA) şi-a cerut scuze şi a retras un manual care includea sfaturi despre cum pot fi seduse tinerele rusoaice. AFA a precizat că materialul a fost tipărit din greşeală.

Piara Powar, şeful reţelei FARE, care monitorizează discriminarea în fotbalul european şi care lucrează cu FIFA, a precizat că printre victime s-au numărat rusoaice hărţuite de suporteri şi reporteri de televiziune, care au fost hărţuiţi în timp ce se aflau în transmisie directă.

''A fost în general o experienţă pozitivă şi nu au fost numeroase cazuri de incidente de tipul pe care îl aşteptam'', a afirmat Powar, referindu-se la teama de cazuri de rasism şi homofobie.

''Singurul lucru ridicat a fost nivelul de sexism întâlnit faţă de unele femei, în general rusoaice, acostate de fani'', a precizat Powar. ''Am identificat 30 de cazuri în care au fost implicaţi suporteri ai echipelor în acte de discriminare sexuală pe străzi - e clar o subestimare a numărului de cazuri, care este probabil de zece ori mai mare'', a adăugat Piara Powar.

Responsabilul FARE a mai spus că au existat şi circa 30 de cazuri în care reporterii au fost hărţuiţi în timp ce transmiteau în direct.

Federico Addiechi, şeful sectorului de sustenabilitate şi diversitate din cadrul FIFA, a adăugat că a dorit să oprească televiziunile să ofere prim-planuri cu suporterele echipelor: ''E o evoluţie normală. Am acţionat de al caz la caz, când s-a înregistrat o creştere a situaţiilor''.