image
Sursa foto: nzz.ch

Publicația elvețiană NZZ, despre scenariile de intervenție a Franței în războiul din Ucraina: Unul dintre ele implică și RM

Publicația elvețiană Neue Zürcher Zeitung (NZZ) analizează într-un articol opțiunile pentru prezența trupelor franceze în Ucraina.

Articolul prezintă cele mai probabile patru scenarii pentru modul în care ar putea fi desfășurate trupele franceze:

- Plasarea trupelor franceze la nord de Kiev pentru a preveni o invazie din Belarus. Acest scenariu ar duce la o mai bună repartizare a trupelor ucrainene în celelalte sectoare ale frontului

- Trupele franceze vor acționa ca rezerve în direcția Zaporojie. Acest lucru va face imposibil ca armata rusă să pătrundă prin Nipro.

- Desfășurarea trupelor la nord de Odesa pentru a securiza portul de la Marea Neagră. Acest scenariu prevede, de asemenea, posibilitatea transferului de trupe în Republica Moldova, dacă este necesar.

- Desfăşurarea trupelor în Republica Moldova. Sarcina lor va fi să sprijine armata locală în cazul provocărilor rusești.

scenariiscenarii

La sfârșitul lunii februarie, președintele francez Emmanuel Macron a spus că Franța va face totul pentru a împiedica Moscova să câștige acest război. Potrivit acestuia, șefii țărilor occidentale au discutat despre posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina, dar încă nu s-a putut ajunge la un consens.

Comentând cuvintele lui Macron despre trimiterea de trupe în Ucraina, Kremlinul a spus că un astfel de scenariu va duce inevitabil la o ciocnire militară directă între Rusia și NATO.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: