image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Gândaci în sala de așteptare a Aeroportului Chișinău

Mai mulți gândaci au fost surprinși în sala de așteptare a Aeroportului Internațional Chișinău. Imaginile filmate de unii călători au fost publicate pe rețelele de socializare. AIC a venit cu o reacție și susține că acestea sunt doar niște insecte inofensive.

„La solicitarea întreprinderii, Ciocârlan Victor, doctor în științe biologice, a precizat că insectele de această specie - „calosoma” - nu reprezintă pericol pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, fiind o specie inofensivă, sezonieră, care are tendința de a migra spre lumină și căldură, și care apare odată cu perioada de cultivare a grânelor. Fenomenul se observă mai mult seara spre dimineață, acestea migrând din exterior spre interiorul terminalului”, precizează administrația Aeroportului.

În comunicatul emis de Aeroportul Internațional Chișinău mai este menționat că în nemijlocita apropiere a aerogării sunt lanuri de grâu și în această situație apariția insectelor ar fi un fenomen firesc.

„Este important de menționat că întreprinderea întreprinde măsuri în acest sens, aceasta fiind deservită sistematic de o companie de dezinsecție care recurge la un set de măsuri destinate distrugerii insectelor. În acest scop sunt utilizate echipamente și produse specializate, respectând toate regulile de siguranță și de mediu, pentru a minimiza riscul de expunere la substanțele chimice utilizate. Această metodă presupune explorarea completă a spațiilor și a teritoriilor externe, tratarea zonelor cu mijloace speciale, precum și un set de măsuri preventive”, precizează AIC.

j

Noutăţile partenerilor

comentarii: