image
Sursa foto: Jurnal.md

Oazu Nantoi: Silvia Radu și Ion Ceban au, în primul rând, scopul de a nu admite ca Andrei Năstase să iasă în turul doi

Venirea Silviei Radu, în 2017, în funcția de primar general interimar face parte din scenariul lui Plahotniuc de preluare a controlului asupra orașului, afirmă expertul politic Oazu Nantoi.

„Silvia Radu, împreună cu Ion Ceban, au în primul rând obligațiunea de a nu admite ca Andrei Năstase să iasă în turul doi. Și aceasta e toată geopolitica moldovenească”, a declarat Oazu Nantoi pentru Deutsche Welle.

„Nu există niciun fel de geopolitică în R. Moldova, deoarece realitățile de azi sunt incompatibile cu dialogul, cu parteneriatul cu UE. Un stat corupt, în care nu există justiție, nu este acceptat nici măcar în calitate de partener de dialog. Prin urmare, dacă noi vorbim de votul geopolitic, atunci aceasta se poate face numai prin schimbarea actualei guvernări, cu condiția ca o altă guvernare să poată crea acele instituții ale statului de drept, capabile să funcţioneze indiferent de cine se va afla la putere. Dacă e să vorbim despre pretinsul vot geopolitic, atunci eu nu pot ignora faptul că pentru mine Dodon și Plahotniuc sunt doi parteneri politici, care la patru mâni interpretează la pianul politic moldovenesc această operă deteriorată, potrivit căreia cineva îl iubește pe Putin iar altcineva vrea să oprească tancurile rusești”, a comentat expertul politic.

„Vreau să menționez că apariția Silviei Radu în 2017 în calitate de primar general interimar face parte dintr-un scenariu de preluare a controlului asupra orașului de către Vlad Plahotniuc. Astfel, eu revin la ideea mea personală că Silvia Radu, împreună cu Ion Ceban, au în primul rând obligațiunea de a nu admite ca Andrei Năstase să iasă în turul doi. Și aceasta e toată geopolitica moldovenească”, a conchis Oazu Nantoi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: