image
Sursa foto: Getty Images

Un fan al echipei River Plate, ucis de rivalii de la Boca: Și-a sunat mama chiar înainte să moară

Un suporter al lui River Plate a fost ucis de doi fani ai rivalei Boca Juniors. Totul s-a întâmplat într-o localitate din provincia argentiniană Misiones, unde Exequiel Aaron Neris se întorcea acasă după ce a sărbătorit victoria favoriților chiar împotriva celor de la Boca, din finala Copa Libertadores.

Acesta a fost atacat cu cuțitul, de doi frați, victima suferind o plagă tăiată la artera femurală. A fost transportat apoi la spital, timp în care a apucat să-și sune mama înainte de a-și pierde viața.

"M-au atacat pentru că sunt fan River Plate", i-a spus Neris mamei sale.

Potrivit publicației argentiniene Clarin, cuțitul cu care a fost atacat suporterul a fost găsit de poliție într-o toaletă. În scurt timp, forțele de ordine i-au depistat și pe cei doi atacatori, în vârstă de 18 și 22 de ani.

Pasiunea pentru club a dat naștere la gesturi extreme înaintea returului din finala Copa Libertadores. Unii fani au divorțat, alții și-au dat demisia sau și-au vândut mașina pentru a merge la meciul care a fost mutat pe alt continent, după violențele fără precedent.

"Cunosc oameni care au divorțat exact din cauza lui Boca. Au spus: ori Boca sau eu. Până la urmă, a fost Boca. E ceva ce nu poate fi oprit și sunt mii de povești. (...) Unii și-au dat mașinile în schimbul zborului și a intrării la meci. Mulți și-au dat demisia pentru a fi aproape de Boca sau alții au fost dați afară. Li s-a spus că nu pot primi o zi liberă și că pot alege între serviciu sau Boca.

După cum spuneam, sunt atât de multe povești. Unii renunță la economiile făcute în toată viața pentru a-și lua bilete și au cerut chiar să doarmă prin grădinile caselor. Pasiunea este atît de mare și putem vedea oameni care merg pe Bombonera, oameni care mai au câteva luni de trăit, doar pentru a se mai bucura o dată. Veți vedea orice în Madrid", a spus Nicolas Mattera, un membru al fan club-ului din Madrid.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: