image
Sursa foto: f1.com

Ricciardo a câștigat pentru prima dată în carieră MP al Principatului Monaco, urmat de Vettel și Hamilton

Daniel Ricciardo a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo. Australianul s-a impus cu plecare din pole-position la startul cu 250 al echipei Red Bull Racing în acestă competiție. Scenariul inițial s-a confirmat, iar depășirile au fost rare pe circuitul stradal din Principat.

Ricciardo a rezistat în fața lui Sebastian Vettel pe durata întregului Grand Prix, în ciuda faptului că după intrarea la boxe pentru schimb de pneuri s-a raportat o problemă la sistemul de recuperare al energiilor de pe monopostul Red Bull. Vettel a sosit al doilea, urmat de britanicul Lewis Hamilton.

Singurul incident important s-a petrecut pe final, la ieșirea din tunel, când Charles Leclerc l-a lovit din spate pe Brandon Hartley și imediat după aceea a anunțat că a rămas fără frâne.

În clasamentul general, după victoria din Principat, Ricciardo a urcat pe locul al treilea. Pe primele două locuri, Lewis Hamilton și Sebastian Vettel sunt despărțiți de 14 puncte. Următoarea etapă, Marele Premiu al Canadei, se va desfășura peste două săptămâni, la Montreal, pe circuitul Gilles Villeneuve.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: