image
Sursa foto: a1.ro

Emoții mari pentru elevii din licee şi colegii, care au susținut astăzi bacalaureatul la limba de instruire

Emoții mari pentru elevii din licee şi colegii, care au susținut astăzi examenul de bacalaureat la limba de instruire. În total, la această probă s-au înscris peste 15 mii de candidați.

Unii spun că s-au pregătit toată viaţa de bacalaureat. Alţii au stat mult pe gânduri, când s-a văzut nevoiţi să scrie un eseu structurat despre două personaje din literatura română, care și-au iubit patria.

Forfotă mare a fost la Liceul Mihail Berezovschi din Chişinău. Ca să nu întârzie, foştii liceeni au venit la centrul de bac încă de la orele dimineții și au trecut prin controale minuțioase. Emoțiile erau greu de redat.

Din sala de examene, liceenii au ieșit mai relaxaţi. Unii s-au descurcat perfect cu prima parte a testului, alții - nu prea.

Mai complicată s-a dovedit a fi a doua parte a testului. Absolvenţii au trebuit să scrie un eseu structurat despre două personaje din literatura română, care și-au iubit patria.

Sesiunea de bacalaureat 2018 se desfășoară în perioada 5-22 iunie. Au fost admiși 18 mii 150 de candidați, dintre care peste 3 mii sunt restanțieri. Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată până pe 26 iunie. Rezultatele vor fi afişate în centrele de bacalaureat în ziua de 27 iunie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: