image
Sursa foto: jurnal.md

Ce a căutat Pânzari în biroul șefului interimar al PG? Andrei Năstase: „Igor Popa pune la cale o crimă odioasă”

În această dimineață, fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, a fost convocat de procurorul general interimar Igor Popa. Informația a fost făcută publică de ministrul de Interne Andrei Năstase, care spune că Popa ar pune la cale „o crimă odioasă”.

Năstase a mai dezvăluit că un grup de procurori a făcut un raport cu privire la inițierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii în stat și l-a înaintat procurorului general interimar pentru ca acesta să ia o decizie. „În loc să dispună începerea urmăririi penale pe acest caz, acest individ încearcă să obstrucționeze orice tentativă de a investiga o crimă odioasă săvârșită împotriva poporului RM de către Plahotniuc și alții”, afirmă ministrul de Interne.

„În momentul de față, procurorul general interimar, torționarul din 7 aprilie 2009, Igor Popa, pune la cale o crimă odioasă. Acest individ, care era obligat încă ieri să ia o decizie cu privire la denunțul pe care l-am depus cu privire la uzurparea puterii în stat de către Plahotniuc și alții, inclusiv de către judecătorii Curții Constituționale și alți funcționari, azi dimineață a decis să-l cheme în biroul său pe un alt torționar, pe numitul Pânzari, care este suspectat și el de participare la uzurparea puterii în stat, iar declarații împotriva acestuia au fost date cu nemiluita. Ieri, din informațiile de care dispun, a fost prezentat un raport cu privire la începerea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii în stat de către Plahotniuc și alții. Un grup de procurori a făcut acest raport și l-a înaintat procurorului general interimar pentru a lua o decizie cu privire la acest caz. În loc să ia o decizie, acest individ încearcă să obstrucționeze orice tentativă de a investiga o crimă odioasă săvârșită împotriva poporului RM de către Plahotniuc și alții”, a declarat ministrul Năstase, într-o intervenție live pe pagina sa.

Andrei Năstase a mai spus că tot mai mulți procurori din sistem atenționează cu privire la obstrucționarea de către Igor Popa și a anturajului acestuia a mai multor cauze penale.

„Vreau să vă amintesc că m-am adresat la PG cu un demers cu privire la interceptările ilegale dispuse de către instanța de judecată la solicitările procurorilor. Investigațiile noastre constatau ilegalități de ordin penal, încălcări ale drepturilor omului în ce privește libertatea de exprimare, corespondența. Toate aceste materiale au fost trimise după competență procuraturii. Până în momentul de față, nimeni n-a întreprins nicio măsură, iar drepturile și libertățile cetățenilor sunt în continuare încălcate”, a mai spus ministrul de Interne.

Contactat de Jurnal TV în repetate rânduri, Igor Popa nu a răspuns la telefon.

Iar Alexandru Pânzari a declarat, pentru Jurnal: „Am fost citat de către procurorul interimar adjunct pentru a depune explicații pe marginea presupusului material cu privire la uzurparea puterii în stat. Am depus explicații în modul stabilit de lege.”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: