image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Josep Borrell: „Doi copii au fost uciși într-un atac la Kiev, prezența noastră aici va transmite un mesaj puternic Rusiei”

Șeful diplomației europene Josep Borrell a ajuns la Bulboaca, la summitul Comunității Politice Europene. Înaltul oficial european a fost întâmpinat de președinta Maia Sandu.

Josep Borrell a declarat presei că prezența oficialilor europeni la summitul Comunității Politice Europeane reprezintă un mesaj transmis Rusiei despre spiritul de unitate al statelor UE față de invazia acestei țări în Ucraina

„Doi copii au fost uciși într-un alt atac la Kiev, au loc atacuri continue asupra populației civile din Ucraina. Sper că prezența liderilor euopeni de astăzi la câțiva km de hotar cu Ucraina va transmite un mesaj puternic despre spiritul de unitate al statelor din UE și al altora în sensul apărării ordinii internaționale, al oamenilor și drepturilor lor.

Este important ca acest mesaj să ajungă în Rusia. Rusia nu este aici, nu pentru că noi nu-i dorim aici, ci pentru că Putin și-a arătat atitudinea sa față de această comunitate prin atacurile asupra Ucrainei”, a spus Josep Borrel.

Noutăţile partenerilor

comentarii: