image
Sursa foto: CNN

Tragedie în California: Trei oameni au murit după ce faleza unei plaje populare s-a prăbuşit

O plajă din zona oraşului Encinitas, statul California, a fost închisă vineri după prăbuşirea unei porţiuni de faleză, incident în urma căruia trei oameni au decedat după mai multe tone de roci s-au prăvălit peste câteva persoane aflate pe plajă, au anunţat autorităţile.

Salvamarii şi alte persoane aflate pe plajă au încercat să îndepărteze rocile pentru a scoate victimele, relatează cotidianul The Washington Post.

O femeie a decedat pe loc, iar alţi doi oameni au murit la spital. O altă persoană este spitalizată, iar o alta a suferit răni uşoare şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului. Toate victimele erau adulte, au precizat autorităţile americane.

Echipele de salvare au căutat să caute alte posibile victime prinse sub roci, însă până în noaptea de vineri spre sâmbătă nu au mai fost găsite alte victime.

Mike Stein, şeful departamentului de pompieri din Encinitas, a declarat că locuinţele aflate pe faleză nu sunt în pericol să se prăbuşească

Şeful pompierilor din Encinitas a declarat că momentan nu se ştie dacă sub stâncile căzute se mai află şi alte victime, aşa că la faţa locului au fost aduşi câini care să cerceteze locul.

Nu se ştie cu exactitate cauza prăbuşirii porţiunii de faleză. Adam Young, cercetător în cadrul Institutului de Oceanografie Scripps, a explicat că numeroşi factori, inclusiv acţiunea valurilor şi precipitaţiile, contribuie la erodarea falezei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: