image
Sursa foto: jobilist.md

Ar fi pretins 30.000 de euro pentru soluţionarea unui dosar de viol; Un absolvent al INJ, cercetat penal

S-ar fi prezentat ca judecător al Judecătoriei Anenii Noi şi ar fi pretins de la un bărbat 30.000 de euro pentru a-i soluţiona un dosar de viol. În realitate, este vorba despre un absolvent al Institutului Naţional de Justiţie (anul 2018) care, în primăvara anului 2019, l-ar fi convins pe un inculpat într-o cauză penală, pornită pentru comiterea unui viol, că îi poate obţine achitarea în Curtea de Apel.

Pentru serviciile sale, acesta ar fi cerut iniţial 20 000 de euro ca să-i influenţeze pe magistraţii de la Apel să dea o soluţie favorabilă pe caz.

La finele lunii mai, Curtea de Apel l-a condamnat pe inculpat, iar intermediarul ar mai fi cerut de la el 10.000 de euro pentru a-i soluţiona dosarul deja la Curtea Supremă de Justiţie. Cu puţin timp în urmă, bărbatul s-a adresat cu un denunţ la CNA pe marginea căruia a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă.

În seara zilei de 13 august, intermediarul a fost reţinut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: