image
Sursa foto: facebook

AȘA SUNĂ DEMOCRAȚIA: Protest pașnic organizat mâine de comunitatea OccupyGuguță, indiferent de rezultatele alegerilor

Membrii Comunității OccupyGuguță invită toată lumea, mâine la un protest pașnic, indiferent de rezultatele alegerilor.

Democrația e în fiecare zi.

„După cum am anunțat anterior, pe 25 februarie, indiferent de rezultatele alegerilor, ne întâlnim la ora 17:00, în fața Cafenelei Guguță și pornim în marș prin centrul capitalei. Un marş cetăţenesc, paşnic şi fără culoare politică.

Vrem să arătăm nemulțumirea cetățenilor pentru alegeri deja incorecte - bazate pe un sistem adoptat ilegal și convenabil guvernării corupte și complicilor lor, discreditate prin corupție electorală, cadouri și concerte din bani dubioși, utlizarea resurselor administrative, intimidare, șantaj, justiție arbitrară, instituții capturate (CEC, Curtea Constituțională, Procuratură, judecătorii).

Vom merge în marș, cu pancarte și tobe, de la Cafeneaua „Guguță” (Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfînt) - str. 31 August 1989 - str. V. Alecsandri (CEC) - bd. Ștefan cel Mare și Sfînt - Cafeneaua „Guguță”.

Pe 25 vrem să arătăm că oamenii pot să se mobilizeze. Să fie uniți, solidari și rezistenți. Așa vrem să arătăm că opinia cetățenilor contează", au scris organizatorii pe facebook.

PROTESTUL VA URMA TREI PRINCIPII DE BAZĂ:

ESTE NON-VIOLENT // PAȘNIC (alegem pancartele pentru a ne manifesta indignarea și dansul în ritmul tobelor pentru a ne descărca frustrările și condamnăm orice încercare de provocare sau instigare la violență). Vă rugăm să fiți vigilenți, și cînd vedeți provocatori ori instigatori la violențe, să-i raportați imediat poliției.

ESTE FĂRĂ CULOARE POLITICĂ (asta înseamnă că toți participanții la protest sunt rugați să nu afișeze niciun simbol al vreunui partid, insigne, embleme, steaguri, pancarte).

ESTE CIVIC // CETĂȚENESC (vedem acest protest ca un instrument de manifestare a poporului, o exercitare a drepturilor cetățenești în apărarea acestor drepturi și nu o piesă din vreo strategie politică a partidelor și politicienilor. Vom protesta ca cetățeni, nu ca opoziție. încurajăm participarea tuturor cetățenilor nemulțumiți de felul incorect și manipulator în care s-a desfășurat campania electorală din Republica Moldova)

Occupy Guguță și #protestpermanent nu susțin nicio mișcare politică și nicio guvernare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: