image
Sursa foto: Jurnal.md

În China a fost semnat un acord prin care studenții din RM și Republica Populară Chineză vor putea face schimb de experiență

Studenții și profesorii moldoveni vor putea să-și facă studiile și să țină lecții în China, iar profesorii și studenții chinezi își vor putea desfășura activitatea didactică în Republica Moldova. Totul a devenit posibil după o vizită efectuată de o delegatie moldovenească în China, unde a fost semnat un acord de colaborare între mai multe universități din Republica Moldova cu instituții de învățământ din Republica Populară Chineză din orașul Chengdu.

Unul dintre punctele din acordul de colaborare prevede deschiderea în Republica Populară Chineză a două centre moldo chineze de colaborare în domeniul educației științei și culturii.

Acordul de colaborare, de asemenea, va permite studenților și profesorilor moldoveni să-și facă studiile și să țină lecții în China, să participe la workshop-uri de scurtă durată, precum și la mai multe activități din domeniul cultural.

Jurnal.mdJurnal.md

De asemenea, profesorii și studenții chinezi își vor putea desfășura activitatea didactică în Republica Moldova. Din delegație au făcut parte reprezentanți de la primărie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Sinologilor, precum și reprezentanți ai unor instituții superioare de învățământ, Universitate Americană din Republica Moldova, Universitatea Constantin Stere și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Jurnal.mdJurnal.md

Colaborarea dintre cele două țări va culmina cu stabilirea unor noi contracte dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Federația femeilor din China, orașul Chengdu.

Este vorba de o instituție publică din China care are rolul de a supraveghea și garanta respectarea drepturilor femeilor și copiilor, precum și asigurarea acestora cu un nivel de trai decent.

Jurnal.mdJurnal.md

Precizăm că pe 18, 19 iulie, o delegație a femeilor de afaceri din Chengdu, China va efectua o vizită la Chișinău. Aceasta se va întâlni cu mai mulți oameni de afaceri și va evalua potențialul investițional local și va lua parte la dezvoltarea unor proiecte în domeniul educațional și cultural din Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: