image
Sursa foto: Profimedia

Patronul lui Napoli a anunțat că nu mai transferă fotbaliști africani decât cu o singură condiție

Napoli l-a cedat pe Kalidou Koulibaly (31 de ani) la Chelsea, după ce londonezii au oferit 40 de milioane de euro în schimbul fundașului senegalez.

Aurelio De Laurentiis (73 de ani), controversatul patron al napoletanilor, a vorbit recent despre noua strategie de transferuri a clubului său, cu ocazia plecării lui Koulibaly.

Într-un interviu acordat în presa din Italia, De Laurentiis a declarat că nu va mai transfera niciun jucător african, decât cu condiția ca acesta să semneze o clauză conform căreia nu va participa la Cupa Africii pe Națiuni.

Koulibaly a lipsit sezonul trecut mai multe meciuri la Napoli, deoarece a fost titular incontestabil la selecționata lui Senegal, care a câștigat Cupa Africii pe Națiuni în finala contra Egiptului, scor 0-0 (4-2 d.l.d).

"Le-am spus impresarilor să nu îmi mai vorbească despre jucători africani. Îi iubesc, dar fie semnează ceva prin care garantează că nu participă la Cupa Africii pe Națiuni, la alt turneu sau la preliminariile Cupei Mondiale, fie nu mai semnează cu noi.

Jucătorii ăștia nu sunt niciodată disponibili. Noi suntem idioții care le plătesc salarii doar pentru ca ei să plece în alte părți ale lumii și să joace pentru altă echipă", a declarat De Laurentiis.

Presa italiană mai scrie că noua strategie a lui De Laurentiis i-ar putea afecta și pe Andre Anguissa sau Victor Osimhen, ceilalți fotbaliști africani pe care Napoli îi are în lot.

Anguissa este membru de bază la selecționata Camerunului, iar Osimhen este vedeta Nigeriei, astfel că cei doi vor fi convocați cu siguranță pentru Cupa Africii pe Națiuni sau pentru alte turnee importante la care țările lor vor participa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: