image
Sursa foto: Getty Images

Lovren, ghinionistul anului în fotbal: A pierdut finala Ligii Campionilor şi pe cea a CM

Dejan Lovren a suferit a doua mare dezamăgire în interval de mai puţin de două luni. După ce a pierdut pe 26 mai, la Kiev, finala Ligii Campionilor cu Liverpool, 1-3 cu Real Madrid, fundaşul în vârstă de 29 de ani a cedat şi în finala Cupei Mondiale, în care Croaţia a fost învinsă de Franţa, scor 2-4.

Lovren a ajuns astfel la patru finale consecutive pierdute, în Cupa Ligii Angliei, Europa League, Liga Campionilor şi Cupa Mondială.

Apărătorul croat a devenit şi al 12-lea fotbalist din istorie care pierde în acelaşi an atât finala celei mai importante competiţii europene a cluburilor, cât şi cea a CM, primul din 2002 încoace.

Precedenţii 11 au fost Nils Liedholm, Paul Breitner, Wolfgang Dremmler, Karl-Heinz Rummenigge, Michael Ballack, Hans-Jörg Butt, Oliver Neuville, Carsten Ramelow, Bernd Schneider, Arjen Robben şi Mark van Bommel.

Lovren a declarat după calificarea Croaţiei în finala Cupei Mondiale că trebuie considerat printre cei mai buni fundaşi din lume, după ce a ajuns în 2018 în ultimul act atât în Liga Campionilor, cât şi la Cupa Mondială.

"Lumea zice că am avut un sezon greu, dar nu sunt de acord cu asta. Am dus Liverpool în finala Champions League şi acum sunt cu echipa naţională în finala Mondialului. Cred că lumea ar trebui să înceapă să recunoască faptul că sunt unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din lume şi să nu mai vorbească prostii", a declarat fundaşul născut la Zenica, pe teritoriul actualei Bosnia-Herţegovina.

Dejan Lovren se află la Liverpool din 2014, atunci când a fost cumpărat de la Southampton pentru 30 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: