image
Sursa foto: crimemoldova.com

Polițiștii au făcut publice date contradictorii despre un accident cu implicarea lor

Părinții copilei de opt ani din capitală, care a fost lovită recent de o mașină de poliție, spun că inspectorii de circulație au mințit când au declarat că mama și fetița treceau împreună strada neregulamentar în momentul producerii accidentului, dar și atunci când au scris că eleva nu a a avut nevoie de spitalizare.

În replică, șeful adjunct al Direcției de Poliție a capitalei, Silviu Mușuc, ne-a spus că nu știe cine a scris comunicatul, dar că tot ce e scris acolo ar fi adevărat.

Pe 19 mai, Sabina, în vârstă de opt ani, se juca împreună cu alți copii lângă o casă de pe strada Alexandru Bernardazzi din capitală, spun părinții ei și locuitorii din zonă. La un moment dat, fata a încercat să treacă strada, dar a fost lovită de o mașină a poliției. Părinții copilei povestesc îngroziți despre accident, mai ales că mama a văzut de pe fereastră cum s-a întâmplat totul.

Svetlana mai spune că polițiștii implicați în accident nu au chemat ambulanța, ci au luat copilul în brațe și l-au așezat în mașina lor.

Martorii afirmă că totul s-a produs brusc, iar după accident niciun reprezentant al poliției nu a venit să facă investigații la fața locului.

Tatăl Sabinei susține că a fost la poliție și că nimeni nu a vrut să-i ofere detalii despre caz. El l-a sunat și pe șoferul mașinii care a accidentat-o pe fiica lui, dar i-a răspuns soția acestuia.

Părinții fetei mai spun că polițiștii au mințit când au scris în comunicatul de presă că victima se află în afara pericolului și nu a avut nevoie de spitalizare. Fata se află acum în spital și acest lucru este confirmat de medici.

De menționat că, despre acest accident, pe 21 mai au fost emise două comunicate. Unul a venit de la Direcția Relații Publice a Ministerului de Interne, având subiectul „precizare IGP”, iar altul a fost postat pe pagina de Facebook a Direcţiei de Poliţie Chişinău.

În unul era scris că fetița a traversat strada neregulamentar împreună cu mama sa, iar în cel de-al doilea se spunea că doar copilul a trecut strada neregulamentar, nefiind supravegheat de un adult. De asemenea, într-un comunicat era specificat că minora nu a avut nevoie de spitalizare, iar în celălalt scria că fetița a fost transportată la spital de către un alt echipaj al poliţiei, fiind internată, dar că se află în afara oricărui pericol.

Contactat de Jurnal TV, șeful adjunct al Poliție capitalei, Silviu Mușuc, ne-a spus că nu știe cine a scris comunicatul, dar că tot ce e scris este adevărat. El a mai dat asigurări că vinovatul de impact va răspunde. Doar în această lună au avut loc cel puțin două accidente cu implicarea unor mașini de poliție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: