image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Șase tineri din Chișinău au fost reținuți pentru jaf și tâlhărie // VIDEO

Șase tineri cu vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani, locuitori ai capitalei au fost reținuți pentru comiterea unui jaf și a unei tâlhării.

Potrivit poliției, ambele cazuri au avut loc în noaptea de 28 spre 29 ianuarie.

Primul caz a fost înregistrat la orele 22.00, în timp ce victima, un bărbat de 40 de ani se deplasa spre domiciliu. De acesta s-au apropiat persoane necunoscute  care i-au aplicat mai multe lovituri şi în mod deschis i-au sustras un inel din aur și portmoneul cu acte, carduri și bani, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 9250 lei.

Al doilea caz a avut loc la orele 1:00, pe Bulevardul.Moscovei, amenințând victima cu o armă machetă,  suspecții i-au sustras un telefon mobil în sumă de 2300 de lei.

În acest context forţele de ordine au iniţiat un şir de acţiuni speciale de investigaţii cu privire la reţinerea indivizilor.

Astfel, pe 1 februarie, suspecții au fost localizați şi reţinuți de poliţişti, fiind escortați la inspectorat pentru audieri.

Bunurile sustrase au fost depistate și urmează a fi returnate victimelor.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală aceștia şi-au recunoscut vina.

Este de menţionat că anterior indivizii au mai fost atrași la răspundere pentru infracţiuni similare.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal pentru infracţiunea de jaf, care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un  termen de la cinci până la șapte ani, și tâlhărie,  care se pedepseşte cu închisoare de la opt la zece ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: