image
Sursa foto: ziarmedical.ro

Un băiețel de 10 ani din Stăuceni, diagnosticat cu rabie: Se află în stare extrem de gravă la spital

Un băiețel de 10 ani din localitatea Goianul Nou, comuna Stăuceni a fost diagnosticat cu rabie după ce a fost mușcat de un câine în luna iunie. Băiețelul a fost internat vineri în stare extrem de gravă la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de responsabilii cu presa a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Diana Vlad a declarat că băiețelul a fost internat în spital la data de 12 iulie curent în stare extrem de gravă, după ce a fost mușcat de un câine.

Totodată, o rudă a băiatului a scris pe rețelele de socializare despre acest caz.

"Lui Vlăduț i s-a ridicat temperatura miercuri spre seara, dar a scăzut. Joi s-au adresat la medic, le-au prescris niște pastile. La el au apărut halucinații, temperatura se ridica și scădea. Vineri l-au internat. După multe analize, controale, au spus că e ceva virus. Sâmbătă i-au făcut puncție, temperatura juca de la 37 la 38,5...Luni au venit rezultatele că e rabie. Numai Dumnezeu poate să facă o minune pentru Vlăduț, ca să se însănătoșească", a scris femeia.

Cazul a fost confirmat și de Centrul de Sănătate Ciorescu, care înseamnă toți oamenii care au fost mușcați de câini, pisici sau alte animale pe parcursul anului 2019, să se adreseze de urgență la medic pentru investigații.

Rabia este o boala infecţioasă gravă transmisă de la animale vertebrate la om. Boala poate fi răspândită de către animale prin intermediul salivei sau contactului cu ţesutul cerebral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: