image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Șeful Termoelectrica, detalii despre reorganizarea întreprinderii și scurgerea de păcură: Instituția a fost amendată

Managementul „Termoelectrica” S.A. va fi restructurat pentru a optimiza cheltuielile întreprinderii. Potrivit directorului general interimar, Iurie Rozlovan, noua organigramă a fost aprobată luni, 14 august, de consiliul societății, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Energiei. Circa 20 de angajați vor fi disponibilizați și li se vor propune alte funcții care pe moment sunt vacante.

Directorul general interimar, Iurie Razlovan a oferit detalii despre situația tehnică și financiară a societății în cadrul unei conferințe de presă. El a precizat că după reorganizare va urma o analiză financiară detaliată a activității întreprinderii, un grup de lucru fiind deja creat în acest sens.

De asemenea, șeful interimar a precizat că din datele acumulate în cadrul anchetei interne, urmare a scurgerii de păcură, rezultă că în noiembrie anul trecut a avut loc un incident la CET Sursa 1, unde s-a scurs un amestec de păcură cu abur. În noaptea de 7 spre 8 noiembrie s-a produs o fisură în conductă și ca rezultat s-a scurs între 100 - 200 de kg de păcură în solul de pe teritoriul întreprinderii. Cel puțin trei persoane vor fi sancționate pentru nerespectarea prevederilor din fișa postului.

„Este vorba de o cantitate nesemnificativă de păcură cu abur care s-a scurs. În urma examinării actelor contabile nu s-au depistat nereguli referitoare la intrarea și consumarea păcurii achiziționate”, a declarat Iurie Razlovan.

El a mai precizat că această păcură nu trebuia să ajungă în sol, ci trebuia să fie reciclată. Autoritățile de mediu au aplicat o amendă de circa 20 de mii de lei în legătură cu acest caz.

Managerul Termoelectrica a adăugat că pe teritoriul gospodăriei este prevăzut de proiect anume pentru depozitarea unui asemenea combustibil, cu straturi de argilă nisipoasă impregnată cu bitum și foarte bine compactată, pentru a nu admite eventuale poluări a solului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: