image
Sursa foto: epochtimes-romania.com

Ileana Racheru, despre alegerile din Chișinău: „În tabăra lui Plahotniuc e jale mare”

Pentru România, reușita lui Năstase e o mica victorie obținută mai mult accidental, după ce s-a mizat greșit pe o alianță cu un guvern fals european, corupt și controlat prin șantaj, susține doctorul în Ştiinţe Politice, cercetătorul la Institutul Diplomatic Român, Ileana Racheru.

„La București, falșii geopoliticieni și strategii mercenari își rod unghiile îngrijorați că vor pierde stipendiile trimise de la Chișinău și granturile oferite în dreapta Prutului pentru "a salva" RM din mâinile lui Putin. Pentru ei, victoria lui Ceban ar fi fost "mană cerească". Ne place sau nu, pentru unii soarta fraților moldoveni e doar o afacere....la fel și obiectivele strategice ale României cu privire la RM”, a spus Ileana Racheru.

„Tot pentru România marea bătălie de abia începe, în perspectiva alegerilor parlamentare. Să sperăm ca în toamnă România nu va strânge cioburile unei R. Moldova făcută țăndări de forțe politice care promovează jocul Moscovei (fără ca aceasta să fi investit în dezastrul moldovenesc). Rusia nu mai folosește metodele clasice ale investițiilor în pro-ruși declarați, se mulțumește cu dezastrul făcut de falșii europeni corupți. România îi ajută, astăzi, pe cetățenii R. Moldova mai mult prin propriul model de reformare post aderarea la UE, prin exemplul de mobilizare a cetățenilor decât prin strategiile călăilor geopoliticieni”, susține doctorul în Ştiinţe Politice, cercetătorul la Institutul Diplomatic Român.

Cât despre Republica Moldova:

„Igor Dodon jubilează. Aseară a băut un pahar de vodcă rusească în cinstea lui Ceban, care la fel ca și Dodon nu a câștigat alegerile pentru primăria Chișinăului. Dodon rămâne nr. 1 în tabăra pro-rusă de la Chișinău după ce i-a "învins" pe unioniști și pe alți balauri vestici la prezidențiale”, a spus Ileana Racheru.

„În tabăra lui Plahotniuc e jale mare și multe înjurături pentru toți consilierii și consultanții plătiți din miliardul dispărut în neant....Urlete de groaza pușcăriei însoțesc planurile pentru parlamentare”, a spus Racheru.

Potrivit Ilenei Racheru „pentru cetățenii onești (indiferent de etnie) ai R. Moldova victoria lui Năstase e doar o mică schimbare într-un sistem politico-instituțional profund afectat de corupție. O schimbare care se poate dovedi efemeră în absența continuității la parlamentare... R. Moldova s-a pierdut, undeva, în anii 1990 iar efortul de recuperare e imens și pe termen lung”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: