Breaking News

image
Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Legea privind construcția „Autostrăzii Unirii”, care va începe la hotarul cu RM, VOTATĂ de Parlamentul României

Legea privind construcția „Autostrăzii Unirii” Iași – Târgu Mureș, care începe la hotarul cu Republica Moldova, a fost adoptată miercuri de plenul Camerei Deputaților din Parlamentul României cu 261 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” și cinci abțineri.

Potrivit proiectului, iniţiat de parlamentari ai PMP şi semnat de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov - Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat.

Proiectul de lege a fost adoptat anterior de Senat, Camera Deputaţilor fiind for legislativ decizional pentru acest act normativ.

Legea urmează să fie trimisă spre promulgare preşedintelui României, Klaus Iohannis. Şeful statului are la dispoziţie un termen de 20 de zile pentru a semna actul legislativ.

Noutăţile partenerilor

comentarii: