image
Sursa foto: captură video

Maia Sandu dă alarma: „Profesia de judecător riscă să se transforme într-un titlu ereditar”

„Modul în care a fost convocată Adunarea Judecătorilor de mâine ne aduce aminte de practicile odioase din ultimii 3, 4 ani. Lipsa de transparență, dirijarea din urmă, decizii judecătorești emise cu viteza luminii. Aceste acțiuni coordonate par să aibă un singur scop. Blocarea activității Consiliului Superior al Magistraturii”, sunt declarațiile făcute de Premierul Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Maia Sandu a declarat astăzi că se vede nevoită să iasă în fața oamenilor și să de alarma.

„Ceea ce se întâmplă în aceste zile în sistemul de justiție este grav și simptomatic. Doresc să trimit mesaje clar societăți, dar și judecătorilor în legătură cu Adunarea Generală a Judecătorilor planificată pentru ziua de mâine. Perioada care imediat vine este crucială pentru soarta RM. De succesul reformei justiției depinde viitorul acestei țări. Cunoaștem cu toții că avem mari probleme în justiție”, a menționat Maia Sandu.

Șefa cabinetului de miniștri a spus că: „Datorită jurnaliștilor am aflat despre multe cazuri cutremurotoare. Profesia de judecător riscă să se transforme ca un titlu ereditar. Datorită jurnaliștilor cunoaștem că au loc presiuni și hărțuirea judecătorilor, care refuză să asculte indicațiile telefonice ale șefilor din sistemul judecătoresc. Am văzut cum persoanele implicate în frauda bancară intră și ies din sala de judecată cu zâmbetul pe buze și mai grav, liberi”.

În cadrul briefing-ului Sandu a afirmat că: „Eforturile noastre în domeniul reformei justiției au început să dea roade. Am văzut în această săptămână ridicarea imunității unui judecător controversat și asta deranjează. Unii judecători au început a clocoti.(...) Lupta e departe de a fi câștigată, dar vă promit că eu voi fi de partea cetățenilor și a interesului public”, a conchis Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: