image
Sursa foto: pinterest.com

Regele Malaeziei a abdicat de la tron, la doar câteva luni după ce s-a căsătorit cu Miss Moscova 2015

Regele Malaeziei, Muhammad al V-lea, a abdicat de la tron. Anunțul a fost făcut astăzi de Palatul Regal într-un comunicat. Abdicarea intră în vigoare imediat.

Este pentru prima dată când un monarh al Malaeziei abdică înainte de sfârșitul celor cinci ani de mandat. Muhammad al V-lea este al 15-lea rege ales al țării federale, de la declarația de independență din 1957. Muhammad al V-lea, care este și sultanul statului Kelantan, a fost ales în luna octombrie a anului 2016.

Malaezia este un stat cu o monarhie constituțională electivă. Regele este ales o dată la cinci ani sau în momentul în care postul devine vacant, de către un consiliu special. Doar sultanii celor nouă state, membri ai unor familii islamice de sute de ani, sunt eligibili să devină regi, scrie Libertatea.ro.

Muhammad al V-lea s-a căsătorit în luna noiembrie 2018 cu câștigătoarea Miss Moscova 2015, Oksana Voevodina. Ceremonia de căsătorie a avut loc în capitala Rusiei, iar la petrecere nu s-a consumat alcool. Înainte de nuntă Oksana a fost văzută purtând hijab, ea convertindu-se la islam.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: