image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Caz revoltător în troleibuz: Copil de 10 ani, agresat și dat afară de taxatoare, pentru că nu i-a putut răspunde în rusă

Caz revoltător într-un troleibuz de pe ruta numărul 4 din capitală. Un băiat de 10 ani ar fi fost agresat și dat afară de taxatoare, după ce femeia s-a adresat în limba rusă, iar copilul i-a răspuns că nu cunoaște rusa. Despre aceasta a povestit mama băiatului, într-o postare pe Facebook. Regia Transport Electric a spus că s-a autosesizat referitor la acest incident și a deschis o anchetă internă.

Incidentul a avut loc pe 13 august.

Băiatul, care de o lună se află în vacanță la bunici, se întorcea acasă de la un prieten. La scurt timp după ce a intrat în troleibuz, taxatoarea l-ar fi apucat de tricou și mână și l-ar fi forțat să iasă.

„În jurul orei 18:34, a urcat în troleibuzul cu ruta nr. 4 (strada Indepedenței intersecție cu Hristo Botev, direcția spre Grădina Botanică), doamna taxatoare, dacă o pot numi așa, pentru că nu merită, s-a adresat în limba rusă, el s-a blocat și i-a răspuns că nu cunoaște rusa și fără altă explicație copilul meu de 10 ani a fost agresat.Taxatoarea l-a apucat de tricou și mână și l-a forțat să iasă afară. Plângând, pe alocuri speriat și nervos, și-a sunat bunicii, dupa care m-au sunat și pe mine. Sincer, sunt șocată de cruzime și sălbăticie. Cum și-a putut permite să aplice forța asupra unui copil? El nu și-a dat seama că îi cere bani pentru călatorie, avea bani la el și era gata să achite, dar s-a blocat când a fost întrebat într-o altă limbă”, a scris mama copilului, pe Facebook.

Femeia a menționat că nu se află în Republica Moldova și că a trimis o plângere la adresa de email a Regiei Transport Electric Chișinău.

„E inadmisibil astfel de comportament. Nu locuim în junglă, există reguli, valori și rațiune. Se poate întampla orice, să uiți banii, să-i pierzi. Chiar nu mai există simțul umanității? Trebuie de aplicat forța fizică și mai ales asupra unui copil? Bine că atunci când le întorci biletele nu te forțează să ieși că le corupi”, a mai spus mama băiatului agresat.

Într-o postare pe Facebook, Regia Transport Electric a menționat că s-a autosesizat referitor la incidentul care a avut loc ieri, cu implicarea personalului liniar de pe ruta nr. 4. Pe marginea acestui caz a fost deschisă o anchetă internă și urmează să se întreprindă toate măsurile necesare.

„Menționăm că a fost luată legătura cu mama copilului. RTEC a înăsprit sancțiunile pentru abaterile disciplinare admise de către conducătorii și conductorii de troleibuz, a intensificat instruirile acestora și nu tolerează un comportament agresiv și deviant din partea angajaților”, a precizat RTEC.

Vezi și: VIDEO: „Faceți copchii - duceți-i cu mașina”: Mamă înjurată și agresată de taxatoarea și șoferul unui troleibuz

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: