image
Sursa foto: Jurnal.md

Decis de Guvern: Șoferii prinși beți la volan și lăsați fără permis, obligați să treacă un program probațional contra plată

Șoferii prinși în stare de ebrietate la volan și care au fost privați de acest drept printr-o hotărâre a instanței de judecată vor fi obligați să frecventeze programul probațional antialcoolic şi antidrog stabilit de către consilierul de probațiune. Programul probațional va fi contra plată în modul stabilit de Guvern.

Executivul a aprobat astăzi un proiect de lege care propune amendamente la Codul Contravențional și Codul Penal.

În Codul contravenţional este introdus un articol nou „Articolul 439 . Ridicarea provizone a permisului de conducere a mijloacelor de transport”.

Ridicarea provizorie a permisului de conducere constă în interzicerea temporară persoanei fizice de a conduce mijloace de transport prin ridicarea permisului de conducere până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti asupra cauzei.

„Ridicarea provizorie a permisului de conducere are drept scop înlăturarea unei stări de pericol şi/sau prevenirea săvârşirii unor fapte socialmente periculoase în traficul rutier. Instanţa de judecată examinează în cel mult 3 zile de la data depunerii demersului agentului constatator cu privire la ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport, cu emiterea unei încheieri sau respinge demersul cu restituirea permisului. Termenul executării măsurii de siguranţă de ridicare provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport, se include în termenul de executarea a sancţiunii de privare de drept special de a conduce mijloace de transport”, se explică în proiectul de lege.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: