image
Sursa foto: Getty Images

De ce câştigarea Campionatului Mondial al cluburilor le dă fiori galacticilor: Statistică de coşmar pentru Real

Real Madrid a câştigat pentru a patra oară Campionatul Mondial al cluburilor (n.r. - în actualul format), după ce a învins-o în finală pe Al Ain, scor 4-1. Astfel, madrilenii au depăşit marea rivală, Barcelona, care are doar 3 trofee la activ.

Înainte să se ajungă la acest format, cea mai bună echipă de club din lume se desemna în finala Cupei Intercontinentale.

Cupa Intercontinentală s-a disputat între 1960 şi 2004, între campioana Europei şi cea a Americii de Sud, înainte ca această competiţie să fie înlocuită de Campionatul Mondial al cluburilor, organizat de FIFA.

În vechiul format, Real Madrid a câştigat doar de 3 ori trofeul. Cei de la AS au realizat o statistică ce le dă fiori "galacticilor". După ce au câştigat acest trofeu, Real Madrid a avut probleme în a se impune în următorul meci.

Astfel, în 1960, după ce a învins-o în finală pe Penarol, Real Madrid a pierdut următorul meci în faţa rivalei de la Atletico Madrid (0-1). În 1998, madrilenii nu au reuşit decât o remiză albă cu Espanyol, după ce învinsese în finală pe Vasco da Gama.

După triumful din 2002 din finala Cupei Intercontinentale, a urmat prima victorie pentru Real: 5-1 cu Mallorca.

Sub comanda lui Carlo Ancelotti, Real Madrid a câştigat pentru a 10-a oară Liga Campionilor, iar triumful la Campionatul Mondial al Cluburilor (n.r. - noul format al Cupei Intercontinentale) a venit logic. Totuşi, sub comanda acestuia, Carlo Ancelotti, nu a putut evita înfrângerea din meciul următor cu Valencia, scor 1-2.

Cu Zinedine Zidane pe bancă, Real a obţinut a doua victorie, 3-0 cu Sevilla. În următorul an, Real Madrid era umilită de FC Barcelona, scor 0-3.

În total, Real Madrid are un palmares negativ la primul meci jucat după ce a câştigat Campionatul Mondial al Cluburilor (n.r. - fosta Cupa Intercontinentală): două victorii, victorii, o remiză şi 4 înfrângeri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: