image
Sursa foto: Reuters

2023 se anunță un an dificil; Șefa FMI avertizează că o treime din lume va intra în recesiune

Kristalina Georgievan, șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), a lansat un avertisment chiar la începutul noului an, spunând că o treime din economia mondială urmează să intre în recesiune. Aceasta mai este de părere că anul 2023 va fi cu mult mai greu față de anul trecut, mai ales că economiile din SUA, UE și China vor încetini.

„Jumătate din Uniunea Europeană va intra în recesiune. China va încetini și mai mult anul acesta. Pentru prima dată în 40 de ani, creşterea economică a Chinei va fi probabil în 2022 la nivelul sau sub creşterea globală”, a spus Kristalina Georgieva la programul de știri al CBS „Face the Nation”.

Pe lângă toate acestea, se pare că răspândirea accelerată a infecţiilor de Covid ce sunt așteptată în lunile următoare ar putea să lovească şi mai puternic economia în acest an, acest lucru putând să ducă la reşterea regională, dar și la cea globală, a mai spus șefa Fondului Monetar Internațional , care a călătorit în China în calitate de şefă a FMI la sfârşitul lunii trecute.

„Ne așteaptă mai multă incertitudine, mai multe suprapuneri de crize. În loc să plângem pentru timpul pe care l-am avut, trebuie să ne punem centura și să acționăm mai agili”, a mai notat aceasta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: