image
Sursa foto: news.ro

A murit celebrul fotograf de modă Peter Lindbergh: „Urăsc retuşurile; Spun mereu: „Demachiază-te!”

Peter Lindbergh, considerat unul dintre cei mai influenţi fotografi din ultimii 40 de ani, care a colaborat cu publicaţii precum Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar şi The New Yorker, a murit marţi, la vârsta de 74 de ani, la Paris, potrivit BBC.

Fotograful s-a născut în 1944, în Polonia aflată sub ocupaţie nazistă, şi a lucrat de-a lungul timpului cu numeroşi creatori de modă, colaborând inclusiv cu reviste internaţionale prestigioase.

A studiat la Academia de Arte Frumoase din Berlin în anii 1960 şi a fost, timp de doi ani, asistentul fotografului german Hans Lux, înainte de a-şi deschide propriul studio în 1973.

În 1978 s-a mutat în Paris pentru a-şi face o carieră.

În 1990, Lindbergh era celebru pentru fotografiile pe care le-a făcut modelelor Naomi Campbell şi Cindy Crawford.

Recent a lucrat cu ducesa Meghan de Sussex, soţia prinţului Harry, la o serie de fotografii pentru numărul din septembrie al ediţiei britanice a revistei Vogue.

A preferat să îşi imortalizeze modelele în ipostaze naturale. "Urăsc retuşurile. Urăsc machiajul. Spun mereu: «Demachiază-te!»", a declarat Lindbergh la începutul acestui an pentru Vogue, scrie mediafax.ro.

"Abilitatea lui de a vedea frumuseţea reală în oameni, în lume, a fost necontenită şi el va continua să trăiască prin imaginile pe care le-a creat. Toţi cei care l-au cunoscut, au lucrat cu el sau i-au iubit fotografiile îi vor simţi lipsa", a afirmat Edward Enninfun, editor la Vogue Marea Britanie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: