image
Sursa foto: PCCOCS

Cumpărau substanțe toxice de la Cernăuți și le introduceau în țară prin evitarea controlului vamal: Trei bărbați, reținuți

Trei bărbați cu vârstele cuprinse între 34 și 38 de ani, au fost reținuți de către procurori. Aceștia au încercat să intre în țară cu circa 119 kg și 30 litri de substanțe toxice.

Potrivit informațiilor, substanțele restricționate erau procurate din orașul Cernăuți și transportate de către membrii grupului criminal, pe teritoriul Republicii Moldova, prin eludarea controlului vamal.

Doi dintre suspecți au fost reținuți în flagrant, în momentul transmiterii unui lot de produse de uz fitosanitar.

În rezultatul perchezițiilor operate au fost depistate mai multe recipiente, cu o cantitate totală de 119 kg și 30 litri de substanțe toxice.

Cei trei bărbați au fost reținuți pe un termen de 72 de ore iar ulterior procurorii au solicitat aplicarea măsurii arestului preventiv.

Potrivit PCCOCS și Serviciului Vamal, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale a suspecților și identificarea tuturor persoanelor implicate în schema infracțională.

Astfel învinuiții, cu vârste cuprinse între 34 și 38 de ani, riscă până la 10 ani de închisoare pentru contrabandă cu substanțe toxice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: