image
Sursa foto: Facebook/Vitalie Cernăuțanu‎

Diaspora din Frankfurt se alătură Mișcării de Rezistență: Suntem solidari cu întreg poporul împotriva dictaturii Plahotniuc

Tot mai mulți moldoveni din țară, dar și de peste hotare răspund la apelul liderilor Mișcării de Rezistență Națională ACUM. Și la Frankfurt mai mulți cetățeni moldoveni au anunțat că formează o celulă de rezistență și se alătură luptei împotriva regimului dictatorial Plahotniuc.

„În lipsa unui răspuns din partea autorităților la revendicările înaintate de opoziție și societatea civilă, suntem puși în situația de a protesta în continuare. Diaspora din Frankfurt formează Mișcarea de Rezistență. Fiecare din noi este o părticică din Republica Moldova. Scopul acestei mișcări este de a ne uni forțele și de a riposta prin diferite acțiuni și proteste contra regimului Plahotniuc”, se spune în declarația concetățenilor noștri plecați în Germania.

„Nu facem jocul nimănui. Suntem cetățeni simpli și ne apărăm drepturile constituționale: dreptul la vot și libera exprimare. Suntem solidari și uniți cu întreg poporul pentru o cauză comună – rezistența împotriva regimului dictatorial Plahotniuc”, se mai spune în mesajul Diasporei din Frankfurt.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA, PLDM, membri importanți ai societății civile, precum Octavian Țîcu, Igor Munteanu, Arcadie Barbăroșie, Vlad Kulminski, Nata Albot, Oazu Nantoi, au anunțat, pe 27 iunie, lansarea Mișcării de Rezistență Națională ACUM.

Pe 1 iulie a fost organizat un protest de amploare la care au participat în jur de 40 000 de oameni.

Liderii Mișcării de Rezistență Națională au îndemnat Diaspora și cetățenii să constituie în fiecare localitate celule de rezistență, la care să se alăture oameni integri, onești.

protest Frankfurtprotest Frankfurt
protest Frankfurtprotest Frankfurt

Noutăţile partenerilor

comentarii: