image
Sursa foto: jurnal.md

„Avia Invest”, chemată în judecată de APP: Se cere declararea NULITĂȚII contractului de concesiune a Aeroportului Chișinău

Agenția Proprietății Publice a depus ieri o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” SRL, prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din 30 august 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Aeroportului Internațional Chișinău și a terenului aferent acestora.

Potrivit directorului APP, Eugeniu Moraru, acum instituția așteaptă ca Judecătoria Centru să înregistreze cererea de chemare în judecată și să trimită cereri tuturor părților implicate.

La rândul său, premierul Maia Sandu, a declarat că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a AIC.

„Aeroportul trebuie să aducă beneficii statului și cetățenilor Republicii Moldova. Considerăm că acest contract de concesiune este unul abuziv, a fost încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare, fiind, de asemenea, în detrimentul interesului statului. Credem că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”, a precizat premierul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: