„Republica Moldova nu mai e un stat. E o moșie. E proprietatea cuiva și locul de joacă al serviciilor rusești. E un stat eșuat deghizat într-o republică strugurieră (că nu cresc banane acolo). Dacă vreți să faceți ceva pentru Republică, dragi moldoveni, trebuie să începeți cu o constatare: Independența e o minciună. Sunteți legați cu cătușe transparente de fostul stăpân. Statul e un eșec: nu e în stare să asigure dreptul fundamental al oamenilor la propria decizie. E singura țară căreia i s-a furat un miliard de dolari și nu s-a întâmplat nimic! Nu, nu că n-au fost prinși hoții. Mai grav: nimeni nu s-a revoltat cu adevărat!”, a comentat Lucian Mândruță.

„Altfel spus, ca să fiu foarte direct: Republica Moldova nu există. E o ficțiune. Dacă veți înțelege asta și veți înceta să mai dezbateți inutil prin talk-show-uri ...sau să vă plecați capul, oftând prin birturi..

dacă veți înțelege că iluziile voastre de statalitate sunt doar minciunile Stăpânilor, doar propaganda bandiților care vă conduc...

Dacă veți înțelege că sunteți furați și păcăliți în fiecare zi, în numele unui naționalism local umflat cu o pompă de bicicleta ruginită...

Atunci veți realiza că aveți, cu adevărat, doar două opțiuni sincere și adevărate. Cu noi. Sau cu ei. Singuri, iată, nu merge!”, a mai spus jurnalistul român.