image
Sursa foto: Deputat Matei Adrian Dobrovie/ Facebook

Deputat de la Bucureşti: „Andrei Năstase reprezintă o șansă reală de a-l opri pe Plahotniuc să preia controlul capitalei"

Victoria lui Andrei Năstase la alegerile locale din 20 mai este o șansă reală de a-l înlătura pe oligarhul Vladimir Plahotniuc de la putere la alegerile parlamentare din toamnă. Declaraţia a fost făcut de către deputatul român Matei Dobrovie.

„În România, în urma protestelor a apărut USR, iar în Republica Moldova Platforma Demnitate și Adevăr a înțeles nemulțumirea populației, s-a transformat în partid politic si reprezintă acum, împreună cu PAS, principala forță de opoziție din Moldova. Liderul protestelor de acum 3 ani, Andrei Năstase, candidează pentru primăria Chișinău. Andrei Năstase reprezintă o șansă reală de a-l opri pe Plahotniuc să preia controlul capitalei. Mai mult decât atât, o victorie a lui Andrei Năstase ar știrbi din imaginea de invincibil a oligarhului, crescând șansele eliminării acestuia de la putere la alegerile parlamentare din toamnă”, a menționat deputatul Dobrovie.

În context, politicianul român spune că „Andrei Năstase este cel ce a avertizat constant cetățenii în legătură cu furtul miliardului, ceea ce a dus la noi proteste masive. Puterea a reușit să-i mențină în libertate pe autorii cunoscuți ai jafului și, într-un mod cinic, a transformat acel miliard lipsă în datorie publică. Cu alte cuvinte, cei cărora li s-au furat banii plătesc pentru acoperirea jafului, nu vinovații”.

„Puterea a reușit să-i mențină în libertate pe autorii cunoscuți ai jafului și, într-un mod cinic, a transformat acel miliard lipsă în datorie publică. Cu alte cuvinte, cei cărora li s-au furat banii plătesc pentru acoperirea jafului, nu vinovații. În același timp, guvernul de la Chișinău cerșește în continuare bani de la UE. Cred că ar fi o greșeală majoră ca UE să deblocheze asistența financiară înainte de alegerile parlamentare, deoarece acest gest ar fi folosit ca o validare internațională a sistemului lui Plahotniuc”, a adăugat Matei Dobrovie.

Amintim că deputatul de la Bucureşti şi-a anunţat susţinerea pentru candidatul unic al forţelor antioligarhice la alegerile din Chişinău, Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: