image
Sursa foto: ap

China susţine menţinerea actualului acord nuclear cu Iranul

Ministerul chinez de Externe a anunţat, miercuri, că Beijingul susţine menţinerea actualului acord nuclear cu Iranul semnat în 2015, din moment ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a precizat în repetate rânduri că Iranul respectă termenii acordului, relatează agenţia Reuters.

”AIEA este singurul organism internaţional care are dreptul de a supraveghea implementarea acordului şi să judece implementarea acestuia. Toate părţile trebuie să continue să respecte acordul”, a declarat Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Benjamin Netanyahu a prezentat luni seara zeci de mii de documente obţinute de către serviciile de informaţii israeliene. Premierul israelian susţine că aceste documente constituie dovezi ”concludente” că Iranul a urmărit să-şi dezvolte în secret programul nuclear, scrie mediafax.ro.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice. Liderul de la Casa Albă a anunţat că le oferă timp aliaţilor europeni ai SUA până pe data 12 mai pentru ca aceştia să cadă de acord asupra înăspririi condiţiilor acordului, în caz contrar Washingtonul se va retrage din acord.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: