image
Sursa foto: Jurnal.md

DOC: Încheierea CSJ prin care a fost respinsă cererea de recuzare a completului de judecători, în frunte cu Ion Druță

„Argumentele lui Andrei Năstase referitor la judecătorul Ion Druță precum că în privința acestuia a formulat mai multe plângeri penale, deconspirându-l în careva acțiuni ilegale, Colegiul le apreciază ca fiind neîntemeiate”.

Este unul dintre argumentele expuse în încheierea CSJ prin care a fost respinsă cererea de recuzare a judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh, înaintată de către Andrei Năstase.

Decizia fost luată de magistrații Tatiana Vieru, Iuliana Oprea și Maria Ghervas.

Apărarea lui Andrei Năstase a depus o cerere prin care a cerut recuzarea completului de judecători, în frunte cu Ion Druță. Este vorba de controversatul judecător care a fost subiectul mai multor plângeri penale depuse de liderul Platformei DA în vremea când activa în calitate de avocat. Primarul ales spune că Ion Druță ar trebui să stea la pușcărie pentru delapidarea banului public și că acesta execută ordinile criminale ale lui Plahotniuc.

Argumentele lui Andrei Năstase referitor la judecătorul Ion Druță precum că în privința acestuia a formulat mai multe plângeri penale, deconspirându-l în careva acțiuni ilegale, Colegiul le apreciază ca fiind neîntemeiate, ori aceste plângeri au fost examinate de către organele competente, primind aprecierea corespunzătoare. Nu constituie temei de admitere a cererii de recuzare nici argumentul cu privire la modul de numire a judecătorilor Luiza Gafton și Victor Burduh la Curtea Supremă de Justiție, ori acești judecători au fost promovați în urma unui concurs public și transparent, conform procedurii stabilite”, se spune în decizia CSJ.

Instanța de judecată subliniază că Andrei Năstase nu a demonstrat că judecătorii vizați au dat dovadă de motive serioase, din care să rezulte interesul acestora în cauza civilă supusă judecății. Totodată, dacă pentru orice bănuială de imparțialitate magistratul ar putea fi recuzat, s-ar ajunge la o situație la fel de nelegală, în special, orice parte ar avea posibilitatea de a-şi alege după bunul ei plac judecătorii”, se mai arată în decizie.

Search Col Civil-6 by Jurnal on Scribd

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: