Zeci de prinţi şi veri de la ramurile puternice ale familiei Al Saud doresc să vadă o schimbare în linia succesiunii, dar nu vor acţiona atâta timp cât regele Salman, tatăl de 82 de ani al moştenitorului coroanei - va fi în viaţă, au afirmat sursele. Ei recunosc că este puţin probabil ca regele să se întoarcă împotriva fiului său preferat, cunoscut în Occident ca MbS.

Mai degrabă, ei discută despre posibilitatea ca alţi membri ai familiei, precum prinţul Ahmed bin Abdulaziz, în vârstă de 76 de ani, un frate mai mic al regelui Salman şi unchiul prinţului Mohamed, ar putea urma la tron dupş moartea regelui Salman, potrivit surselor.

Printul Ahmed, singurul frate în viaţă al regelui Salman, ar avea sprijinul membrilor familiei, al aparatului de securitate şi al unor puteri occidentale, a adăugat una dintre sursele saudite.

Prinţul Ahmed s-a întors la Riyad în octombrie, după două luni în străinătate. În timpul călătoriei, el a părut să critice conducerea saudită, în timp ce răspundea protestatarilor aflaţi în faţa unei reşedinţe din Londra care scandau pentru căderea dinastiei Al Saud, scrie Mediafax. El a fost unul dintre cei trei membri ai Consiliului de Succesiune, alcătuit din membrii superiori ai familiei conducătoare, care s-au opus ca MbS să devină prinţul moştenitor al coroanei în 2017, au spus în acel moment două surse saudite.