image
Sursa foto: facebook/Dumitru Parfientiev

Criză în medicină, dar nu pentru toți: Directorul general al CNAM are un salariu de 44 de mii de lei pe lună

Șeful, cu 44 de mii de lei pe lună, iar lucrătorul de rând - cu 6 mii. Potrivit declarațiilor de avere din anii 2016 și 2017, salariul directorului general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Dumitru Parfentiev, a crescut într-un cu peste... 200 de mii de lei!

Dumitru Parfentiev a ridicat anul trecut singurul său venit declarat - 530 de mii 479 de lei, adică un salariu lunar de 44 de mii de lei. Asta în comparație cu anul 2016, când acesta a primit 318 mii de lei de la Compania Naţională de Asigurări în Medicină, adică aproximativ 26 mii 500 de lei pe lună. Dumitru Parfentiev a mai declarat pentru anul trecut două apartamente, unul cumpărat în anul 2011, care are o valoare de peste jumătate de milion de lei, iar al doilea – moștenit în anul 2012. Parfentiev mai indică în declarație și o mașină Dacia, fabricată în anul 2006, în valoare de 40 de mii de lei. Directorul general al CNAM mai are trei depozite bancare - de 250 de mii de lei, 4 mii 272 de euro și, respectiv, 4 mii 100 de euro. Acesta mai are și două conturi, de aproximativ 108 mii și, respectiv, 24 mii de lei. În afară de aparatul central mai există încă cinci Agenții teritoriale. În declarația directorului Agenției Teritoriale Vest, Oleg Belbaș, se rată că el a obținut de la CNAM, anul trecut, 228 de mii de lei, adică aproximativ 19 mii de lei lunar.

Dumitru Parfentiev a fost investit în funcție de director general al CNAM în februarie 2016. Înainte de aceasta a fost ministru adjunct al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor.

Compania Națională de Asigurări în Medicină este o organizație de stat autonomă. Recent, executivul a majorat veniturile, dar și cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat, care vor constitui 19 miliarde 338 de milioane 999 de mii de lei.

Purtătoarea de cuvânt a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Silvia Munteanu, s-a eschivat de la un comentariu, iar la numărul de telefon al lui Dumitru Parfentiev, indicat pe site-ul organizației, nu răspunde nimeni. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: