image
Sursa foto: rador.ro

Traian Băsescu: „Plahotniuc e speriat și e ca fiara încolțită, este posibil să ordone orice”

„Ultimele evoluţii de pe scena politică din Republica Moldova arată clar că avem de-a face cu o lovitură de stat dată de oligarhul Vladimir Plahotniuc”, crede fostul preşedinte al României Traian Băsescu.

În cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă, fostul Președintele al României, a menționat că este vizibil faptul că un partid care a fost înfrânt în alegeri nu vrea să plece de la putere.

„Acesta nu este însă nu este orice refuz de plecare de la putere, el probează acum cu fapte și acțiuni că titularul real al puterii, acest domn Plahotniuc controlează absolut toate instituțiile de la Chișinău, începând cu Curtea Constituțională. Nu este posibil ca o Curte Constituțională să dea deciziile în cadența care le dădea ieri și neținând seama chiar de Constituția Republicii Moldova”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu, a mai declarat „Plahotniuc e speriat și e ca fiara încolțită, este posibil să ordone orice, dar până la urmă și Maia Sandu, și politicienii din ACUM au o țară care la un moment dat poate să ceară sacrificii. Nu trebuie cedat politic.”

Întrebat ce o sfătuie pe Premierul Maia Sandu acum, acesta a răspuns „Să meargă înainte. Dacă se retrage și-și depune mandatul, va fi judecată de istorie, dacă nu și-l depune – va intra în istorie ca premierul legal desemnat care s-a bătut pentru țara lui, pentru drumul spre Vest al țării, că e singura formațiune politică alături de Andrei Năstase care vizează direcția Vest, direcția Uniunii Europene, a României, în rest, Plahotniuc cu partidul lui vor Moldova pentru ei, Dodon o vrea pentru Federația Rusă și cei care ar face servicii cetățenilor Republicii Moldova nu sunt decât cei de la ACUM.”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: