image
Sursa foto: privesc.eu

Năstase, celor care cer o aliere ACUM - PSRM: „Îi rog pe toți să înțeleagă, RM nu poate fi supusă unor asemenea experimente”

După ce în ultimele zile în spațiul public au fost lansate mai multe mesaje din partea unor lideri de opinie privind o eventuală coalizare între blocul ACUM și socialiști, cu scopul demontării regimului oligarhic, Andrei Năstase spune tranșant: blocul ACUM nu va face niciun fel de alianță cu PSRM. Mai mult, liderul Platformei Demnitate și Adevăr îi îndeamnă pe cei care promovează o asemenea idee să revadă file din istoria recentă a țării.

„Respect opinia oricărui cetățean din această țară și mai cu seamă a celor școliți, a celor citiți, doar vreau să fac o mică precizare: o bună parte dintre cei care astăzi ne cer o alianță cu Partidul Socialiștilor au făcut parte în permanență din societatea noastră civilă respectabilă și au tot respectul și prețuirea mea, în același timp, îi îndemn pe toți cei care ne solicită un asemenea exercițiu, o alianță cu Partidul Socialiștilor să răsfoiască niște file din recenta noastră istorie și să înțeleagă că poți să faci alianță cu oameni de încredere, cu oameni care nu trădează, cu oameni care respectă vocea populară, care respectă oamenii și nu cu acei care la un anumit moment, la o cotitură o iau exact în direcția opusă. Noi am avut experiența anului 2016, atunci când la inițiativa Forului Civic protestele noastre au fost unite și în Piața Marii Adunări Naționale s-au regăsit toți cetățenii Republicii Moldova. Din păcate, stegarii unui segment important din societate – și vorbesc aici de Dodon și colegii săi socialiști – au acceptat târgul cu Plahotniuc pentru funcția de președinte, în detrimentul societății, în detrimentul poporului nostru și al țării noastre. În aceste condiții îi rog pe cei care fac asemenea demersuri sau asemenea propuneri să revadă încă o dată cum s-au produs lucrurile atunci și să înțeleagă că Republica Moldova nu mai poate fi supusă unor asemenea experimente, unor asemenea exerciții în condițiile în care partenerii de dialog nu sunt de încredere”, a punctat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Nu facem alianță nici cu Partidul Democrat, nici cu Partidul Socialiștilor, condus de facto de Dodon, și nici cu cele două partide luate împreună, pentru că ambele sunt oligarhice, sunt anti-europene și antipopulare. Nu avem încredere nici în Partidul Democrat, nici în partidul lui Dodon, și atunci nu ne rămâne decât să mergem pe propria agendă, agenda noastră comună cu a cetățenilor Republicii Moldova, dornici de schimbare, dornici de dreptate și de o viață mai bună la ei acasă”, a mai spus liderul Platformei DA și copreședintele blocului ACUM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: