image
Sursa foto: Mediafax

România: Protestele magistraților se EXTIND; Mai multe parchete și-au suspendat activitatea după OUG pe justiție

În România se extind protestele magistraților față de ordonanta lui Tudorel Toader care schimbă legile Justiției.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța este primul Parchet din ţară care a anunțat că îşi suspendă activitatea. Au urmat exemplul Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, Parchetul Tribunalului București, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești și Parchetul Tribunalului Brașov

Judecătorii de la aceste parchete au decis să-și suspende activitatea timp de o săptămână în semn de protest, fiind al cincilea parchet din țară.

Urmează ca și în adunările generale ale celorlalte parchete din țară să fie supus la vot acest lucru, scrie presa română.

Forumul Judecătorilor din România a făcut apel pentru convocarea urgentă a adunărilor generale ale procurorilor şi judecătorilor de la toate instanţele şi parchetele din ţară, urmare a OUG pe legile justiţiei şi propune o serie de revendicări, printre care menţinerea MCV, suspendarea imediată a punerii în aplicare a dispoziţiilor din legile justiţiei şi ordonanţele de urgenţă subsecvente criticate de Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi GRECO, suspendarea activităţii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Astăzi este programat un protest în Bucureşti, pe treptele Palatului de Justiţie, de la ora 18.00.

Noutăţile partenerilor

comentarii: