image
Sursa foto: www.independent.co.uk

Un moldovean riscă închisoare pentru afacere ilegală cu droguri

Un individ care recruta membri într-o organizaţie criminală, care comercializa droguri de tip haşiş, dar şi alte infracţiuni, va compărea în faţa judecătorilor.

Tânărul, în vârstă de 27 de ani, îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în afara ei, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare.

„Împreună cu tatăl său, acesta avea rolul de organizare şi racolare a persoanelor care urmau să se ocupe de scoaterea prin contrabandă a banilor de pe teritoriul RM şi deplasarea în Spania, unde era procurat haşiş în proporţii deosebit de mari de la alţi membrii ai grupării, printre care şi moldoveni. Drogurile încărcate şi camuflate în diferite mijloace de transport erau transportate prin contrabandă în Rusia, unde erau vândute”, se arată întru-un comunicat.

Învinuitul, însoţit alţi membri ai organizaţiei, a procurat şi transportat 96,5 kg de haşiş, precum şi a trecut prin nedeclarare peste frontiera vamală a RM mijloace băneşti în sumă de 100 000 de euro.

Acesta riscă pedeapsa cu închisoarea până la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: