image
Sursa foto: euneighbourseast.eu

Despre ce tace propaganda rusă: Cum politica lui Lukașenko îi afectează pe cetățenii simpli din Belarus // VIDEO

După invazia Rusiei în Ucraina, UE, SUA și alte țări au impus sancțiuni Belarusului pentru complicitate la agresiune. Aceste sancțiuni se adaugă măsurilor anterioare împotriva regimului Lukașenko pentru represiune internă. Modul în care îi afectează politica lui Lukașenko pe cetățenii simpli din Belarus este descris într-un nou episod video al proiectului UE - „Despre ce tace propaganda rusă”.

Jurnaliştii au calculat reducerea PIB-ului din Belarus, stabilind că sprijinul pentru politica Kremlinului a costat ţara o retrogradare a dezvoltării cu aproximativ cinci ani. Acest lucru va afecta domeniul sănătății, serviciile sociale și infrastructura.

În plus, cele mai promițătoare companii, inclusiv din sectorul IT, au fost forțate să părăsească țara, iar mulți belaruși au pierdut posibilitatea de a călători în UE.

Scopul proiectului „Despre ce tace propaganda” este de a transmite informații și știri de încredere despre războiul din Ucraina publicului de limbă rusă din Belarus, Moldova, Ucraina și alte țări ale Parteneriatului Estic. Episoadele cuprind știri și subiecte importante care sunt trecute cu vederea sau distorsionate în mod deliberat de propaganda de la Kremlin, precum și dezmințirea celor mai răspândite fake-uri în spațiul informațional al acestor țări.

Proiectul este implementat de mass-media independentă din Belarus Zerkalo.io în parteneriat cu EU NEIGHBORS east, EUvsDisinfo și Ukrainian Channel 24 (24tv.ua).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: