„Congresul PPE de la Helsinki ne-a oferit un bun prilej de a împartași cu înalți reprezentanți ai instituțiilor europene, sefi de state și de guverne europene realitățile țării noastre, perspectivele ei, dar și aspirațiile democratice ale tuturor cetățenilor săi pentru libertate, demnitate, siguranță și prosperitate Acasă. Am fost onorați să avem o intrevedere cu Doamna Cancelar Angela Merkel, un bun prieten al Poporului Moldovei, un mare apărător al parcursului nostru european, discreditat, din păcate de guvernările cleptocratice de la Chișinău”, a scris Năstase, pe pagina sa de facebook.

Potrivit liderului Platformei DA, cancelarul german și-a exprimat profunda îngrijorare privind excesele antidemocratice ale regimului de la Chișinău legate de invalidarea mandatului de primar al Chișinăului și perspectiva fraudării viitoarelor alegeri, în legătură cu hărțuirea presei independente, a opoziției și a societății civile active. În acelaşi timp a apreciat unitatea forțelor democratice, autentic-proeuropene și capacitatea cetățenilor țării de a rezista provocărilor unui regim oligarhic și antipopular prin mijloace eminamente civilizate, afirmă liderul DA.

„Ne-am exprimat încrederea că odată ajunși la putere, vom valorifica parteneriatele europene, inclusiv pe cele de la nivelul familiei noastre politice în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a punctat Andrei Năstase.