image
Sursa foto: Facebook/U.S. Embassy Moldova

Mesajul ambasadorului SUA cu ocazia Zilei Independenței RM: „Am îndrăgit această țară; Vom fi aici pentru a vă ajuta”

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, menționează într-un mesaj în limba română, transmis cu ocazia Zilei Independenței, că Statele Unite vor continua să susțină Moldova și cetățenii săi în procesul de construire a unei societăți mai prospere, democratice și afirmarea locului bine meritat în Europa.

„Prieteni din Moldova, sunt onorat să am ocazia să vă felicit cu ocazia celei de-a 28-a de la declararea independenței țării voastre. Mă aflu în Moldova de doar zece luni, dar în acest scurt timp, atât eu, cât și familia mea am ajuns să îndrăgim această țară. Am călătorit în mai multe regiuni din Moldova și am descoperit peisaje rurale uimitoare, orașe pline de viață și, cel mai important, oameni minunați și generoși care sunt mândri de țara lor”, spune ambasadorul Hogan.

„În doar 28 de ani ați parcurs un drum în calitate de stat în calitate de stat suveran și independent, liber să-și aleagă singur viitorul. Acesta este un proces continuu, țara mea are 243 de ani și încă lucrăm pentru a o îmbunătăți. Împărtășim dorința voastră de a avea o țară cu un Guvern al poporului, care să întărească instituțiile guvernamentale, inclusiv prin combaterea corupției și reformarea justiției”, a adăugat diplomatul.

În încheiere, ambasadorul spune că Statele Unite vor rămâne partenerul strategic al Republicii Moldova și al cetățenilor săi în procesul de construire a unei societăți mai prospere și democratice și afirmarea locului bine meritat în Europa.

„Vom fi aici pentru a vă ajuta. Din partea întregii echipe a Ambasadei SUA în Moldova și din partea poporului SUA, vă urez să aveți o sărbătoare frumoasă. La mulți ani, Moldova”, a transmis ambasadorul Hogan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: