image
Sursa foto: jurnal.md

Comisia de anchetă privind furtul bancar îi va audia repetat pe Arapu și Politov-Cangaș; Ce s-a decis în privința lui Filat

Comisia de Anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova a decis să-i audieze miercuri, 21 august, pe fostul ministru al Finanțelor, Anatol Arapu, precum și pe Natalia Politov-Cangaș, fostul președinte al Comitetului de Direcție de la Victoriabank.

Decizia a fost laută în contextul informației obținute de la Veaceaslav Platon și foștii săi consilieri, a precizat președintele comisiei, Alexandru Slusari.

„După asta vom decide dacă îl audiem pe Vlad Filat”, a precizat Slusari.

Potrivit acestuia, Comisia a luat ca bază primul draft al Raportului și a împărțit sarcinile între membrii privind completarea și îmbunătățirea acestuia.

Precizăm că ieri, Comisia de anchetă a expediat organelor de drept o solicitare privind pornirea urmăririi penale a fostului premier Iurie Leancă, a ex-speakerului Andrian Candu, a fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, precum și a ex-ministrului Finanțelor, Anatol Arapu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: