image
Sursa foto: adevarul.ro

Octavian Țâcu, despre protestul de la Platforma DA: A venit și rândul sportivilor să fie călăriți de regim

După președinții de raion, primari și babele lui Șor, a venit rândul sportivilor și federațiilor să fie călăriți de regim, susține istoricul și analistul politic, Octavian Țâcu.

„Dacă nu știați, nicio federație din RM nu poate exista fără Ministerul Educației, Cercetării și Culturii. Atât în sensul finanțării, participării la competiție, cât și în cel al aspectelor juridice legate de funcționare”, a scris Octavian Țâcu pe Facebook.

„Toți vrem arenă sportivă, dar nu în an electoral, prin speculații politice, din finanțări obscure și în astfel de condiții economice dezastruoase!!!! Murim de foame și vreți arene sportive”, susține istoricul.

Astfel, Octavian Țâcu a avut și un mesaj către sportivii din țară:

„Dragi sportivi și președinți, vă înțeleg situația și nu vă condamn. Dar, prin indiferenţă, lipsă de interes şi atitudine, prin distrugerea metodică a stadioanelor, a terenurilor sau a sălilor de sport, prin lipsa de viziune asupra dezvoltării sale sistemice, prin neglijarea aspectelor fundamentale în care funcţionează sportul de performanţă, dar mai ales prin incapacitatea de a oferi un context de normalitate socială, politică sau economică, care să ne ofere confortul psihologic, sportiv sau existenţial pentru a obţine rezultat, politicienii noștri ne-au arătat ce cred despre noi. Am scris de mai multe ori că politicienii, mai mult ca oricine, se pricep să instrumentalizeze sportul, fără a da nimic înapoi. Se pricep poate chiar mai bine ca sportivii și federațiile însăși, care după ce își vând imaginea unui politician, unui partid sau unui regim politic, de obicei rămân cu buza umflată și cu o stigmatizare de care nu se mai debarasează tot restul vieții. Nu vă lăsați manipulați...și rușinică dna Monica Babuc”, a conchis Țâcu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: