image
Sursa foto: media-azi.md

CCA, dat în judecată de Radio Orhei pentru că a acordat licența de emisie unui post de radio cu o denumire similară

Organizațiile neguvernamentale de media se solidarizează cu postul Radio Orhei şi cer Consiliului Coordonator al Audiovizualului să abroge decizia din 5 aprilie, prin care a fost acordată licența de emisie unui post de radio cu o denumire similară, stimulând astfel transferul de imagine și concurența neloială.

Între timp, Radio Orhei a dat în judecată CCA-ul și a depus o plângere la Consiliul Concurenței. În replică, șeful CCA, Dragoș Vicol, a spus că este dreptul administrației postului respectiv să-i acționeze în judecată, dacă vrea.

Potrivit directorului Asociației Presei Independente, Petru Macovei, decizia de a acorda licență de emisie pentru Radio Orhei FM, în condițiile existenței postului Radio Orhei, contravine principiilor democratice.

Avocatul Vitalie Zama, care apără în instanță drepturile postului Radio Orhei, susține că în acest caz s-au admis abateri grave.

Reprezentanții Consiliului Concurenței nu au răspuns la telefon, iar președintele CCA a declarat că e dreptul conducerii Radio Orhei să meargă în instanță dacă așa consideră necesar să facă. Dragoș Vicol a mai afirmat că decizia luată anterior de instituția pe care o conduce este legală.

Totodată, amintim că, anterior, administratorul noului post de radio apărut la Orhei, Sergiu Moraru, a spus că nu vede nicio problemă în faptul că postul său și cel existent de 12 ani au denumiri similare, iar când a fost întrebat de noi de ce a optat anume pentru denumirea Radio Orhei FM a spus că, cităm, „așa a fost mai simplu”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: