image
Sursa foto: nytimes.com

Afganistan: Cel puţin 5 morţi, printre care poliţişti, şi 12 răniţi într-un atentat sinucigaş revendicat de talibani

Cel puţin cinci persoane, printre care doi poliţişti, au fost ucise sâmbătă într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană produs în provincia afgană centrală Wardak şi revendicat de talibani, transmit AFP şi Reuters, citând surse oficiale.

Explozia a survenit în timp ce un autobuz care transporta poliţişti pătrundea într-o cazarmă la Maidan Shar, capitala provinciei. Doi poliţişti şi trei muncitori au fost ucişi, iar alţi 12 muncitori au fost răniţi, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Hekmatullah Durrani.

Conform purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei, Abdul Rahman Mangal, bilanţul celor ucişi este de şase persoane, scrie Agerpres.

Într-un mesaj de revendicare postat pe o reţea socială, Zabiullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor, a anunţat că ''zeci de poliţişti au fost ucişi în explozie''.

Atentatul a avut loc pe fondul unor intense acţiuni diplomatice purtate de SUA pentru a convinge gruparea insurgentă să negocieze încetarea războiului.

Într-un gest aparent de destindere, autorităţile pakistaneze l-au eliberat miercuri pe Abdul Ghani Baradar, fost număr doi al talibanilor, care l-a ajutat pe mollahul Omar să fondeze mişcarea.

Vineri, aviaţia afgană a bombardat mai multe poziţii ale talibanilor în provincia Kandahar, unde se desfăşoară un scrutin legislativ, amânat cu o săptămână faţă de alegerile din restul ţării. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kandahar a precizat că 56 de talibani au fost ucişi în operaţiune, care a avut loc în urma informaţiilor că talibanii pregăteau să desfăşoare atacuri sâmbătă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: