image
Sursa foto: jurnal.md

Ministerul rus de Externe, despre cum „va lovi” în cetățenii RM reducerea numărului de diplomați la Ambasada Rusiei

Decizia Chișinăului de a reduce numărul diplomaților ruși acreditați în Republica Moldova „va lovi” cetățenii moldoveni, iar măsurile concrete luate de Moscova vor fi anunțate în curând, reacționează Ministerul rus de Externe într-un comunicat publicat pe pagina web oficială.

„Această decizie a fost precedată de o campanie antirusă de amploare declanșată de Chișinău cu acuzații nefondate și neadevărate ale Ambasadei Rusiei de „amestecul” în treburile interne ale Republicii Moldova și „activități de spionaj”. Considerăm că acesta este un alt pas neprietenos al conducerii Moldovei, care vizează distrugerea relațiilor ruso-moldovenești. Afirmațiile ipocrite despre paritatea numărului de angajați ai misiunilor ruse externe cu numărul de personal al misiunii diplomatice a Moldovei la Moscova nu pot fi luate în considerare. Decizia Chișinăului va lovi, în primul rând, cetățenii moldoveni care, din cauza liniei anti-ruse a autorităților din țara lor, se vor limita obiectiv în primirea serviciilor consulare rusești și menținerea culturii, educaționale, spirituale, de afaceri și contactele umane cu Rusia”, se arată în comunicatul părții ruse.

Ministerul de Externe a anunțat ieri că, în urma reducerii numărului diplomați ruși acreditați la Chișinău, Federația Rusă va avea doar 10 diplomați acreditați la Chișinău, față de 37 câți a avut până acum.

Această decizie vine ca urmare a numeroaselor acțiuni neprietenoase față de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum și tentativelor de destabilizare a situație interne din țara noastră.

Se întâmplă după ce, Jurnal TV a publicat o investigație privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova. Potrivit investigației Jurnal TV, două structuri rusești bine-cunoscute, Direcția Principală de Informații (GRU) și Serviciul de Informații Externe (SVR), controlează un sistem sofisticat de recepție, cuibărit la Ambasada rusă din Chișinău. Mai exact, pe acoperișul complexului amplasat chiar în centrul orașului. „Urechile” tehnice ale Moscovei sunt, zi și noapte, în grija spionilor cu acte de diplomat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: