image
Sursa foto: privesc.eu

„Plahotniuc face o ultimă demonstrație de forță pentru a-și negocia retragerea”

Ceea ce face acum oligarhul Vladimir Plahotniuc, prin așa-zisele proteste, este, de fapt, o acțiune de negociere a retragerii sale, afirmă jurnalistul Alex Cozer.

„Există informații din mai multe surse că Plahotniuc face o ultimă demonstrație de forță pentru a-și negocia retragerea. A sa și a finului Candu. Solicită unor reprezentanți diplomatici asigurări internațioanale că i se va permite să părăsească Republica Moldova, lui și finului Andrian Candu. Vrea asigurări că nu li se va întâmpla nimic, iar în schimb promite că va „ceda” puterea pașnic”, afirmă Cozer.

„Mă adresez liderilor guvernării. Plahotniuc nu mai are ce ceda și nici ce negocia. El a pierdut totul. Nu tranzacționați nimic cu mafiotul. Tot ce i se poate promite în acest sens, după cum am spus și recent, sunt condiții bune în penitenciar și vizite periodice însoțite de sacoșe cu hrișcă și tușonkă. Nimic mai mult. Acest individ a furat miliarde din buzunarele cetățenilor. A adus suferință enormă pentru sute de mii de oameni. Suferința nu mai poate fi recuperată, dar banii, de care are uriașă nevoie astăzi Republica Moldova - DA. Criminalul trebuie să ajungă la pușcărie, nu în Dubai Sau Thailanda, acolo unde speră să se retragă!”, scrie jurnalistul.

Totodată, Cozer a comentat ultimele ieșiri publice ale liderilor PD.

„Doar câteva întrebări pentru Plaha, Canzi și Cebotari, după ultimele lor ieșiri halucinante și care par inconștiente. „Ragazzi di mafia”, dacă „puterea constituțională” e la voi și legea e de partea voastră, dacă Parlamentul e ilegal și a uzurpat puterea, de ce totuși nu mergeți cu procurorii și mascații să ridicați deputații? Mai mult, de ce duminică v-ați limitat doar la ritualurile macabre cu bieții curcani în fața Președinției și nici măcar nu ați aruncat o privire spre „Parlamentul ilegal și uzurpator”, darămite să mai protestați? Cam toată lumea știe de ce, „ragazzi”, pentru că vi s-a transmis clar că nu e voie. Pentru că știți foarte bine că voi sunteți uzurpatorii, iar tot ce faceți acum este ilegal. Doar încercați să vă prezentați o poziție de forță pentru a vă retrage în condiții cât mai avantajoase. Dar n-o să meargă, „ragazzi”. Pentru că, chiar dacă ați condus Moldova precum Mobutu Congo, totuși statul ăsta e în inima Europei. Așa că terminați toată această agonie. Cel mai bine pentru voi este să vă opriți acum”, a punctat Alex Cozer.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: